 |
 |
Fryst cappuccinotårta
|
|
6-8 portioner
|
Perfekt godis att bjuda på när man vill kunna förbereda allt i god tid. Denna superläckra tårta står helt färdig i frysen och behöver 15–20 minuter för att tina. |
300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor 4 dl Vispgrädde 2 msk frystorkat kaffe 1 msk kakao 1 dl florsocker 2 äggulor
|
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med ägg och äggvitor. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Grädda kakan i 20 minuter. Låt kakan kallna. Vispa grädden. Blanda kaffe, kakao, socker och ägg-gulor med 3/4 av grädden. Bred ut den över kakan. Toppa med resten av grädden. Ställ i frysen minst 20 min. Tag fram kakan en stund före servering.
|
|