Morotskaka i långpanna Morotskaka i långpanna
ca 50 bitar
4 stora morötter
100 g smör, smält
2 dl Gefleortens Filmjölk
4 dl fint råströsocker
6 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk mald kanel
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
400 g färskost
100 g smör, rumsvarmt
8 msk florsocker
finrivet skal av ½ ekologisk citron
och 1 msk saft

Sätt ugnen på 175°. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och blanda med filen. Häll i sockret och rör ned äggen ett i taget. Blanda i morötterna. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat och vänd ner i smeten. Smörj och bröa en långpanna och bred ut smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter, känn med en provsticka att kakan är klar. Låt svalna. Blanda färskost, smör, florsocker, finrivet skal och saft av citron. Bred ut över kakan. Förvara gärna svalt om den inte ska serveras direkt.

Ingår i , Säsongens skörd