Ugnsbakad torsk under ost- och kryddtäcke Ugnsbakad torsk
under ost- och kryddtäcke
4 portioner
2 msk smör
4 torskfiléer, à 150 g
4 dl Gefleortens Lätt Crème Fraiche Franska Örter
2 dl finhackade blandade kryddor
t ex dill, persilja
1 dl ströbröd
finrivet skal av ½ ekologisk tvättad citron
2 dl Västerbottensost®, riven
salt och nymalen vitpeppar

till servering:
ris
citron och dill

Sätt ugnen på 225°. Smöra en ugnsfast form och lägg i torskfiléerna. Bred över crème fraiche. Blanda de finhackade örterna med ströbröd, citronskal, salt och peppar. Strö blandningen över fisken.
 Toppa med ost och gratinera i ugn ca 15 minuter tills fisken är genomstekt och gratängen har fått lite färg. Servera med ris, citron och dill.

Ingår i , Säsongens skörd