Rödbetssallad med matvete och fetaost Rödbetssallad
med matvete och fetaost
4 portioner
1 knippe rödbetor, ca 500 g
2 apelsiner
1 rödlök
4 dl nykokt matvete
1 paket fetaost, 150 g
4 msk hackad bladpersilja
1 msk finriven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
½ tunt skivad röd chili
2 dl Gefleortens Crème Fraiche
salt och nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på 200°. Rosta rödbetorna ca 45 minuter eller tills de känns mjuka med en provsticka (går också att koka i kastrull på spisen i rikligt med vatten).
 Skala och skär rödbetor och apelsiner i skivor. Skala och dela rödlöken och skär den i tunna skivor. Lägg upp matvete på ett serveringsfat, toppa med rödbetor och apelsin.
 Smula över fetaosten och strö över rödlök och persilja. Blanda ingefära, vitlök och chili med crème fraiche. Smaka av med salt och nymalen peppar. Servera salladen med dressingen.

Ingår i , Säsongens skörd