Spaghetti med svamp och timjangremolata Spaghetti
med svamp och timjangremolata
4 portioner
1 gul lök
1 liter rensad svamp
4 dl Gefleortens Crème Fraiche
3 msk repad timjan
3 msk finhackad persilja
1 finhackad vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 tvättad ekologisk citron
500 g spaghetti
salt och nymalen peppar
smör till stekning

till servering:
riven ost

Finhacka löken och fräs sakta i smör tills den blir genomskinlig. Lägg i svampen i bitar, och lite mer smör, fräs ytterligare ca 10 minuter. Häll i crème fraichen och låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och nymalen peppar. Blanda timjan, persilja och vitlök, tillsätt citronskal. Salta och peppra. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan med svampen. Strö över timjangremolata och riven ost.

Ingår i , Säsongens skörd