Långpannebröd
med blandade frön
Ca 16 bitar
1 paket jäst, 50 g
50 g smör
5 dl Gefleortens Lättmjölk
½ dl flytande honung
1½ tsk salt
4 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1½ dl blandade frön t ex pumpa, lin och solrosfrö

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölk, honung och salt. Låt blandningen bli 37°. Blanda ut jästen i lite av degvätskan, tillsätt resterande vätska. Blanda i gryn och mjöl och rör till en jämn smet. Smöra en långpanna ca 25 x 35 cm diameter. Platta ut degen i formen med mjölade händer. Strö över de blandade fröna. Skåra degen i rutor med en kniv. Låt jäsa under bakduk i 40 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, prova med sticka att brödet känns torrt.

Ingår i , Säsongens skörd