 |
Långpannebröd
|
med blandade frön |
Ca 16 bitar
|
|
1 paket jäst, 50 g 50 g smör 5 dl Gefleortens Lättmjölk ½ dl flytande honung 1½ tsk salt 4 dl havregryn 3 dl grahamsmjöl 4 dl vetemjöl 1½ dl blandade frön t ex pumpa, lin och solrosfrö
|
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölk, honung och salt. Låt blandningen bli 37°. Blanda ut jästen i lite av degvätskan, tillsätt resterande vätska. Blanda i gryn och mjöl och rör till en jämn smet. Smöra en långpanna ca 25 x 35 cm diameter. Platta ut degen i formen med mjölade händer. Strö över de blandade fröna. Skåra degen i rutor med en kniv. Låt jäsa under bakduk i 40 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, prova med sticka att brödet känns torrt.
|
|