 |
 |
Oxrullader
|
med gräddsås |
4 portioner
|
|
1 gul lök 2 msk dijonsenap 1 dl hackad persilja 2 saltgurkor i tunna klyftor 600 g lövbiff 2 msk vetemjöl 2 dl vatten 1 msk kalvfond 3 dl Gefleortens Vispgrädde smör till stekning salt och nymalen peppar
till servering: rårörda lingon nykokt potatis
|
Finhacka löken och fräs den i smör. Låt svalna och blanda med senap och persilja. Lägg en klick av fyllningen och en bit saltgurka i mitten på varje köttskiva. Salta och peppra. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare så de håller ihop. Vänd rulladerna i mjöl och bryn dem i smör så att de får fin färg runtom. Lägg dem i en tjockbottnad gryta. Tillsätt vatten och kalvfond och låt rulladerna puttra långsamt ca en timme eller tills köttet känns mört. Ta upp rulladerna och håll dem varma. Häll grädden i skyn och låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera rull- aderna med rårörda lingon och nykokt potatis.
|
|