 |
 |
Kålpudding
|
med rårörda lingon |
4 portioner
|
|
1 vitkålshuvud, ca 750 g 1 msk sirap 1 dl vatten ½ tsk salt 1 gul lök 1½ dl nykokt ris, gärna råris 400 g blandfärs salt och nymalen peppar 1 ägg 1 dl Gefleortens Mjölk smör till stekning
till servering: rårörda lingon
|
Sätt ugnen på 200°. Dela kålhuvudet och ta bort rotstocken. Skär kålen i mindre bitar och fräs i smör i en stekpanna. Ringla i sirapen och häll i vattnet. Låt stå och puttra ett par minuter. Salta. Finhacka löken och stek i smör. Blanda ris med lök, färs, salt, peppar, ägg och mjölk till en ganska lös smet. Smöra en ugnssäker form och lägg hälften av vitkålen på botten av formen. Bred ut färsen och täck med resten av kålen. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Servera med rårörda lingon.
|
|