Fläskfilé med grönpepparsås
4 portioner
8 potatisar
4 morötter, gärna olika färger
2 palsternackor
2 rödlökar
4 msk rapsolja
1 fläskfilé, ca 800 g
1 msk grönpeppar
3 dl Vispgrädde
1 msk soja
salt och nymalen peppar


Sätt ugnen på 200°. Skala potatis, morötter, palsternackor och lök och dela i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja samt salta och peppra. Rosta i ugn ca 30 min eller tills de fått fin färg och är mjuka. Putsa filén och skär i ca 3 cm tjocka skivor. Stek dem i en stekpanna med smör så att de får fin färg på båda sidor. Ta upp på ett fat. Hacka grönpepparn grovt. Häll grädde och grönpeppar i stekpannan och smaka av med soja, salt och peppar. Lägg i köttskivorna och låt puttra tills de är genomstekta. Servera fläskfilén med grönpepparsås och rostade rotfrukter. Garnera gärna med röd basilika.

Ingår i , Bjud till fest