 |
Fläskfilé med grönpepparsås
|
|
4 portioner
|
|
8 potatisar 4 morötter, gärna olika färger 2 palsternackor 2 rödlökar 4 msk rapsolja 1 fläskfilé, ca 800 g 1 msk grönpeppar 3 dl Vispgrädde 1 msk soja salt och nymalen peppar
|
Sätt ugnen på 200°. Skala potatis, morötter, palsternackor och lök och dela i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja samt salta och peppra. Rosta i ugn ca 30 min eller tills de fått fin färg och är mjuka. Putsa filén och skär i ca 3 cm tjocka skivor. Stek dem i en stekpanna med smör så att de får fin färg på båda sidor. Ta upp på ett fat. Hacka grönpepparn grovt. Häll grädde och grönpeppar i stekpannan och smaka av med soja, salt och peppar. Lägg i köttskivorna och låt puttra tills de är genomstekta. Servera fläskfilén med grönpepparsås och rostade rotfrukter. Garnera gärna med röd basilika.
|
|