Grahamslimpa fylld med pinjenötter och aprikoser
2 limpor
20 aprikoser
100 g smör
3 dl Mjölk
2 dl Crème Fraiche
1 paket jäst, 50 g
1½ tsk salt
2 dl pinjenötter
5 dl grahamsmjöl
ca 7-8 dl vetemjöl


Hacka aprikoserna grovt. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och crème fraiche och värm till 37°.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt salt. Rör ut jästen med lite av deg-spadet. Slå på resterande degspad, lägg i aprikoser och pinjenötter. Tillsätt grahamsmjölet och sedan vetemjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i bunken, med en handduk ovanpå, i ca 30 min. Ta degen ur bunken och forma till 2 bröd. Lägg dem i smorda brödformar och jäs i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Pensla bröden med ljummet vatten och strö över pinjenötter.
Grädda i ugnens nedersta del i ca 30-40 min. Stjälp bröden ur formarna och låt svalna på galler.

Ingår i , Nya matbröd