Lax med vildrismix och stekta tomater
4 portioner
4 portionsbitar lax á 125 g
2 dl Crème Fraiche Senap-Vitt Vin-
Schalottenlök
4 portioner vildrismix
500 g tomater i blandade färger
finrivet skal och saften av ½ citron
2 msk smör
½ msk råströsocker
2 msk repad timjan
4 citronklyftor
salt och nymalen vitpeppar


Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen i en ugnsfast smord form och salta och peppra. Bred på ett lager crème fraiche. Stek laxen i ugnen ca 15 min eller tills den är genomstekt. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i halvor. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek tomaterna med snittytan neråt tills de får lite färg. Strö över råsockret samt salta och peppra. Blanda i finrivet citronskal och pressa över citronsaften. Stek en liten stund. Lägg upp ris på tallrikar, lägg laxen ovanpå och tomater runt omkring. Strö över timjan och servera med citronklyftor.



Ingår i , Lyxa till vardagen