Bön- och korvgryta
4 portioner
4 portioner bulgur
4 korvar gärna chorizo eller andra lite kryddstarka sorter
1 gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk smör
1 röd paprika
1 gul paprika
1 burk färdigkokta blandade bönor, 400 g
1 burk krossade tomater
salt och nymalen svartpeppar
2 dl Lätt Crème Fraiche Vitlök


Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Finhacka löken. Skär korven i tunna skivor. Skär paprikan i mindre bitar. Stek lök och vitlök i smör i en stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt korv och paprika och låt steka en liten stund. Skölj bönorna i kallt vatten. Häll på bönor och tomater, låt puttra i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera korvgrytan med nykokt bulgur och crème fraiche. Dekorera gärna med färsk oregano.



Ingår i , Lyxa till vardagen