 |
 |
Bön- och korvgryta
|
|
4 portioner
|
|
4 portioner bulgur 4 korvar gärna chorizo eller andra lite kryddstarka sorter 1 gul lök 1 finhackad vitlöksklyfta 1 msk smör 1 röd paprika 1 gul paprika 1 burk färdigkokta blandade bönor, 400 g 1 burk krossade tomater salt och nymalen svartpeppar 2 dl Lätt Crème Fraiche Vitlök
|
Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Finhacka löken. Skär korven i tunna skivor. Skär paprikan i mindre bitar. Stek lök och vitlök i smör i en stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt korv och paprika och låt steka en liten stund. Skölj bönorna i kallt vatten. Häll på bönor och tomater, låt puttra i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera korvgrytan med nykokt bulgur och crème fraiche. Dekorera gärna med färsk oregano.
|
|