 |
 |
Köttbullar i krämig tomat- och basilikasås
|
|
4 portioner
|
|
500 g nötfärs 1 liten gul lök 1 dl ströbröd 1½ dl mjölk 1 ägg 1 tsk salt 1 krm peppar ½ dl hackad färsk basilika smör till stekning 500 g pasta t ex Strozzapreti 2 dl Lätt Crème Fraiche Tomat-Basilika 2 dl mjölk 4 kvistar färsk basilika
|
Finhacka löken och stek den i lite smör tills den är mjuk och har fått lite färg. Häll ströbröd i en bunke och tillsätt mjölken. Låt svälla en stund. Blanda ströbröd, färs, lök och ägg till en smidig smet. Salta, peppra och tillsätt basilika. Rulla till köttbullar och stek dem gyllene i smör i en stekpanna. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Värm crème fraiche och mjölk. Rör till en jämn sås. Blanda ned köttbullarna. Servera pastan rykande varm med köttbullarna i sås. Dekorera med färsk basilika.
|
|