Köttbullar i krämig tomat- och basilikasås
4 portioner
500 g nötfärs
1 liten gul lök
1 dl ströbröd
1½ dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
½ dl hackad färsk basilika
smör till stekning
500 g pasta t ex Strozzapreti
2 dl Lätt Crème Fraiche Tomat-Basilika
2 dl mjölk
4 kvistar färsk basilika


Finhacka löken och stek den i lite smör tills den är mjuk och har fått lite färg.
Häll ströbröd i en bunke och tillsätt mjölken. Låt svälla en stund. Blanda ströbröd, färs, lök och ägg till en smidig smet. Salta, peppra och tillsätt basilika. Rulla till köttbullar och stek dem gyllene i smör i en stekpanna.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Värm crème fraiche och mjölk. Rör till en jämn sås. Blanda ned köttbullarna.
Servera pastan rykande varm med köttbullarna i sås. Dekorera med färsk basilika.



Ingår i , Lyxa till vardagen