 |
 |
Chiligratinerad kassler med citronrostade morotsstavar
|
|
|
|
500 g kassler 1 kg morötter finrivet skal och saften av 1 citron 2 msk flytande honung 4 msk smör 2 dl Lätt Crème Fraiche Mexican-Chili salt och nymalen svartpeppar
|
Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna och skär dem i ca 4 cm långa stavar. Lägg dem i en ugnsfast form. Blanda morötter, citronskal och citronsaft. Ringla över honungen, salta, peppra och blanda runt. Klicka över smöret. Rosta morötterna i ugn ca 20 min eller tills de är mjuka och har fått lite färg. Skiva kasslern och lägg lite omlott i en smord ugnsfast form. Bred på ett lager crème fraiche och gratinera i ugn ca 10 min eller tills kasslern är varm. Servera kasslern med rostade morötter och nykokt potatis. Garnera gärna med färsk oregano.
|
|