 |
Mangomousse med passionsfrukt
|
|
4-6 portioner
|
Häll upp moussen i vackra portionsglas och toppa med mango och passionsfrukt. |
1 vaniljstång 1 dl vatten 2 dl strösocker 2½ gelatinblad 2 väl mogna mango eller ca 400 g fryst mango i tärningar 2 dl Vispgrädde 3 msk saft av citron
till servering: 2 dl mango i tärningar 2 passionsfrukter
|
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull. Rör ner den i en tunn stråle i mangomixet. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Dela passionsfrukten, gröp ur och blanda med tärnad mango. Servera mangomoussen toppad med frukten.
|