Saffransrisotto med skaldjur Saffransrisotto med skaldjur
4 portioner
Risotton ska vara krämig med lite
fast kärna kvar, då är den som bäst.
200 g blandade skaldjur, t ex fryst skaldjursmix
2 dl arborioris
2 msk Svenskt Smör
1 finhackad gul lök
1 liten fänkål
2 dl torrt vitt vin
2 msk konc. hummerfond
5 dl vatten
1 pkt saffran 0,5 g
2 dl Lätt Crème Fraiche Mexican-Chili
1 dl Västerbottensost®
salt
vitpeppar från kvarn
dill

Smält smör i en kastrull och stek ris och lök till dess att riset börjar bli lite genomskinligt. Dela fänkålen och skär den i tunna skivor. Tillsätt fänkål och saffran och stek ytterligare i någon minut. Häll på vinet och låt det puttra in. Häll över hummerfonden och 2 dl av vattnet. Låt puttra in tills nästan all vätska sugits upp. Fortsätt tillsätta vatten lite i taget till dess att riset är klart men fortfarande har lite kärna, ca 20 min. Rör ner crème fraiche och skaldjur i risotton. Låt det puttra lite och tillsätt osten. Smaka av med salt och nymalen peppar. Garnera med dillvippor.

Ingår i , I goda vänners lag