Getost- och rödbetsterrine Getost- och rödbetsterrine
1 terrine, ca 12 skivor
Getostterinen får en härlig smakbrytning av rödbetor. Den passar bra som vegetariskt alternativ eller till rökt fårfiol
4 rödbetor
300 g chèvreost
3 gelatinblad
1 dl Vispgrädde
2 msk rödbetsspad

Koka rödbetorna mjuka. Skölj dem i kallt vatten och skala dem. Skär i tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm grädden och ta från värmen. Ta upp gelatinet ur vattnet och blanda ner i grädden under omrörning. Ta bort den vita kanten från osten och mixa osten. Tillsätt rödbetsspad och den varma grädden i en stråle. Mixa till en slät massa. Klä en liten form med plastfilm och häll i ostblandningen. Lägg i rödbetstärningar och tryck ner dem lite i formen.
Låt stå och stelna i kyl i minst 4 tim. Stjälp upp formen och ta bort plastfilmen. Skär i skivor med en kniv som doppats i varmt vatten. Garnera gärna med mangoldskott och timjan.

Ingår i , Variera julbordet