 |
Getost- och rödbetsterrine
|
|
1 terrine, ca 12 skivor
|
Getostterinen får en härlig smakbrytning av rödbetor. Den passar bra som vegetariskt alternativ eller till rökt fårfiol |
4 rödbetor 300 g chèvreost 3 gelatinblad 1 dl Vispgrädde 2 msk rödbetsspad
|
Koka rödbetorna mjuka. Skölj dem i kallt vatten och skala dem. Skär i tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm grädden och ta från värmen. Ta upp gelatinet ur vattnet och blanda ner i grädden under omrörning. Ta bort den vita kanten från osten och mixa osten. Tillsätt rödbetsspad och den varma grädden i en stråle. Mixa till en slät massa. Klä en liten form med plastfilm och häll i ostblandningen. Lägg i rödbetstärningar och tryck ner dem lite i formen. Låt stå och stelna i kyl i minst 4 tim. Stjälp upp formen och ta bort plastfilmen. Skär i skivor med en kniv som doppats i varmt vatten. Garnera gärna med mangoldskott och timjan.
|