Ansjovisfyllda Köttbullar med lingonchutney Ansjovisfyllda Köttbullar med lingonchutney
4 portioner
400 g nöt- eller blandfärs
4 msk ströbröd
1 dl Vispgrädde
1 liten gul lök
2 msk Svenskt Smör
1 ägg
1 msk ansjovisspad
2 ansjovisfiléer
1½ tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 krm malen nejlika

Lingonchutney

1 dl vitvinsvinäger
2 dl rårörsocker
1 msk riven färsk ingefära
1 kanelstång
4 kryddnejlikor
4 kryddpepparkorn
1 lagerblad
3 dl lingon
3 små tärnade röda äpplen

Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 min. Hacka löken fint och stek mjuk i lite smör. Blanda samman alla ingredienser till en smidig smet.
Forma till köttbullar och stek dem gyllenbruna i smör.

Lingonchutney

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock i ca 20-30 minuter tills chutneyn får en lite fastare krämig konsistens. Skumma då och då. Häll chutneyn i glasburkar och sätt på locken. Förvara svalt.


Ingår i , Variera julbordet