 |
Ansjovisfyllda Köttbullar med lingonchutney
|
|
4 portioner
|
|
400 g nöt- eller blandfärs 4 msk ströbröd 1 dl Vispgrädde 1 liten gul lök 2 msk Svenskt Smör 1 ägg 1 msk ansjovisspad 2 ansjovisfiléer 1½ tsk salt 1 krm malen vitpeppar 1 krm malen kryddpeppar 1 krm malen nejlika
Lingonchutney
1 dl vitvinsvinäger 2 dl rårörsocker 1 msk riven färsk ingefära 1 kanelstång 4 kryddnejlikor 4 kryddpepparkorn 1 lagerblad 3 dl lingon 3 små tärnade röda äpplen
|
Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 min. Hacka löken fint och stek mjuk i lite smör. Blanda samman alla ingredienser till en smidig smet. Forma till köttbullar och stek dem gyllenbruna i smör.
Lingonchutney
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock i ca 20-30 minuter tills chutneyn får en lite fastare krämig konsistens. Skumma då och då. Häll chutneyn i glasburkar och sätt på locken. Förvara svalt.
|