Chokladtryffel med rostad kanelmandel Chokladtryffel med rostad kanelmandel
ca 35 tryfflar
1½ dl Vispgrädde
300 g mörk choklad
¾ dl florsocker
25 g rumsvarmt Svenskt Smör
1 dl sötmandel
1 msk Svenskt Smör
1 msk råströsocker
1 tsk malen kanel
1 dl florsocker


Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Tillsätt florsocker. Rör tills chokladen smält. Lägg i smöret och rör lite så att smeten blir blank och jämn. Låt tryffeln svalna i kyl i minst 4 timmar.
Forma tryffelsmeten till små bollar. Rulla bollarna i florsocker. Skålla och skala mandeln. Stek den i smör tills den får lite färg, strö över socker och kanel.
Lägg mandeln på en tallrik så att de inte klibbar ihop. Tryck i en mandel i varje tryffel.

Tips: Tryffeln kan även rullas i kokos eller kakao.


Ingår i , Julgodis