 |
 |
Chokladtryffel med rostad kanelmandel
|
|
ca 35 tryfflar
|
|
1½ dl Vispgrädde 300 g mörk choklad ¾ dl florsocker 25 g rumsvarmt Svenskt Smör 1 dl sötmandel 1 msk Svenskt Smör 1 msk råströsocker 1 tsk malen kanel 1 dl florsocker
|
Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Tillsätt florsocker. Rör tills chokladen smält. Lägg i smöret och rör lite så att smeten blir blank och jämn. Låt tryffeln svalna i kyl i minst 4 timmar. Forma tryffelsmeten till små bollar. Rulla bollarna i florsocker. Skålla och skala mandeln. Stek den i smör tills den får lite färg, strö över socker och kanel. Lägg mandeln på en tallrik så att de inte klibbar ihop. Tryck i en mandel i varje tryffel.
Tips: Tryffeln kan även rullas i kokos eller kakao.
|
|