Fruktkaka fylld med aprikoser och pistaschnötter Fruktkaka fylld med aprikoser och pistaschnötter
1 kaka
3 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 pkt saffran 0,5 g
½ tsk bakpulver
75 g Svenskt Smör
50 g mandelmassa
finrivet skal av 1 citron
1 dl Vispgrädde
1 dl Mjölk
6-8 torkade aprikoser
1 dl pistaschnötter, osaltade

till servering
2 dl Vispgrädde

Lägg aprikoserna i blöt i 2 timmar. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en rund form. Blanda mjöl, socker, saffran och bakpulver. Tärna smöret i små kuber och finfördela det i mjölblandningen. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, citronskal, grädde och mjölk till en smet och blanda med mjölblandningen. Lägg degen i den runda formen. Tryck ner aprikoserna och pistaschnötterna.
Grädda kakan i ca 35 min. Servera med lättvispad grädde.

Ingår i , Frestande mjuka kakor