 |
 |
Fruktkaka fylld med aprikoser och pistaschnötter
|
|
1 kaka
|
|
3 dl vetemjöl 1½ dl strösocker 1 pkt saffran 0,5 g ½ tsk bakpulver 75 g Svenskt Smör 50 g mandelmassa finrivet skal av 1 citron 1 dl Vispgrädde 1 dl Mjölk 6-8 torkade aprikoser 1 dl pistaschnötter, osaltade
till servering 2 dl Vispgrädde
|
Lägg aprikoserna i blöt i 2 timmar. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en rund form. Blanda mjöl, socker, saffran och bakpulver. Tärna smöret i små kuber och finfördela det i mjölblandningen. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, citronskal, grädde och mjölk till en smet och blanda med mjölblandningen. Lägg degen i den runda formen. Tryck ner aprikoserna och pistaschnötterna. Grädda kakan i ca 35 min. Servera med lättvispad grädde.
|
|