Saffrans- och ambrosiakaka Saffrans- och ambrosiakaka
1 kaka
2 dl strösocker
2 ägg
150 g Svenskt Smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 pkt saffran 0,5 g
½ dl saft av apelsin

glasyr
2½ dl florsocker
2 msk saft av apelsin
50 g hackade och syltade apelsinskal
citronmeliss

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liters långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl med bakpulver och saffran. Rör ner smör, apelsinsaft och mjölblandningen i äggsmeten. Rör till en jämn smet. Häll smeten i den smorda formen och grädda i 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
Stjälp upp kakan när den svalnat något. Rör samman florsocker och pressad apelsin. Bred glasyren över kakan när den svalnat och strö över hackade apelsinskal. Skär upp kakan i kuber och dekorera med citronmeliss.

Ingår i , Frestande mjuka kakor