Mjuk pepparkaka med tranbär Mjuk pepparkaka med tranbär
1 kaka
Gör en glasyr med några droppar karamellfärg i, så blir kakan lite festligare.
100 g Svenskt Smör
2 dl råströsocker
2 ägg
1½ dl Gräddfil
1 msk malen ingefära
1 msk malen nejlika
1 msk malen kanel
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1 dl tranbärs- eller lingonsylt

glasyr
1½ dl florsocker
1 msk Gräddfil
ca 12 tranbär eller lingon
3 droppar röd karamellfärg

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liter form. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda kryddorna med bikarbonat och vetemjöl.
Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i 40-45 minuter.
Blanda florsocker med gräddfil och färga med karamellfärg. Lägg på glasyren när kakan svalnat helt och bred ut den i ett jämnt lager. Dekorera med bär.

Ingår i , Frestande mjuka kakor