Smördegskvadrater toppade med gravlaxros Smördegskvadrater toppade med gravlaxros
12 st
Frasigt goda och enkla att baka med färdigköpt smördeg.
4 smördegsplattor
100 g hackad spenat eller grönkål
1 dl Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
2 krm salt
1 krm vitpeppar
6-12 tunna skivor rökt lax
1 uppvispat ägg till pensling

Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegen något på mjölat bakbord. Skär varje platta i 3 kvadrater och lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda grönkålen med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på varje smördegsplatta. Vik upp kanten runtom ca 0,5 cm och tryck till den med en gaffel.
Pensla med uppvispat ägg runtom. Grädda i ca 15 min eller tills de fått fin färg.
Toppa med en skiva lax som du rullat ihop så att den formar sig som en ros.

Ingår i , Tilltugg till glöggen