Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås
och ugnsbakade äpplen
4 portioner
1 kg benfri fläskkarré
5 kärnfria torkade plommon
5 kärnfria torkade aprikoser
1 tsk mald ingefära
2 äpplen
5 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
2 msk vetemjöl
2 dl Gefleortens Vispgrädde
salt och nymalen peppar
till servering: kokt potatis

Sätt ugnen på 175 grader. Skär 2 cm djupa snitt i karrén och späcka med plommon och aprikoser. Strö över ingefära, salt och peppar. Lägg karrén i en ugnsfast form. Stek köttet ca 1½ timme eller tills innertemperaturen nått 80 grader. Dela äpplena
och låt dem steka med de sista 15 minuterna.
Ta ut steken och låt den vila ca 10 minuter under folie så den håller sig varm. Vispa ur formen med vattnet och häll skyn i en kastrull. Tillsätt fonden och red med lite vetemjöl blandat med kallt vatten. Tillsätt grädden och låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär steken i skivor och servera med sås, potatis och ugnsbakade äpplen.

Ingår i , Enkel och god vintermat