Laxlåda med dill Laxlåda med dill
och Västerbottensost ®
4 portioner
400 g varmrökt lax, skinn- och benfri
2 purjolökar
2 msk finhackad dill
4 ägg
3 dl Gefleortens Mjölk
2 dl Gefleortens Crème Fraiche
finrivet skal av 1 tvättad
ekologisk citron
2 dl riven Västerbottensost®
nymald svartpeppar
smör till formen

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i bitar. Gör ett snitt i purjolökarna och skölj dem. Skär i ca 1 cm tjocka skivor lite på snedden. Koka 2 minuter i lättsaltat vatten och häll av i durkslag.
Varva lax, purjolök och dill i en smord ugnssäker form. Vispa samman ägg, mjölk, crème fraiche, citronskal, hälften av osten och nymald peppar. Häll äggstanningen över laxen. Toppa med resterande ost. Grädda ca 30 min eller tills den fått fin färg och stannat i mitten. Servera gärna med lite extra
smält smör.

Ingår i , Enkel och god vintermat